Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از مهر، فرشاد شریفی معاون پژوهشی مرکز تحقیقات سلامت سالمندان در آستانه ۹ مهر روز جهانی سالمندان، آموزش و مهیاسازی سالمندان را برای تطابق با زندگی دیجیتال یک ضرورت مهم در سیاستگذاری‌های سلامت خواند.

شریفی با بیان اینکه ایران از جمله جوامعی است که سرعت بیشتری در سالمندشدن جامعه را تجربه می‌کند، افزود: طی حدود ۵ دهه اخیر نرخ سالمندان کشور از حدود ۵ به ۱۰ درصد رسیده است و پیش‌بینی می‌شود که این نرخ طی ۵۰ سال آینده ۳ برابر شود و در سال ۱۴۵۰ به حدود ۳۰ درصد برسد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی تصریح کرد: این تغییرات سریع دموگرافیک موجب تغییرات جدی در نیازها از جمله نیاز به خدمت سلامت می‌شود و تمام ارکان جامعه از جمله چرخه تولید را در کشور می‌تواند متأثر کند.

شریفی با اشاره به اینکه یادگیری فناوری‌های دیجیتال نقش مؤثری در رفع نیازهای روزانه سالمندان دارد، تصریح کرد: آموزش تکنولوژی به سالمندان خصوصاً در شرایط همه‌گیری بیماری کرونا می‌تواند شرایطی را فراهم سازد که سالمند خود را فرد مفیدی احساس کند؛ ضمن اینکه امکان دسترسی به دریافت خدمات سلامت، آموزش و مشاوره آنلاین در بستر تکنولوژی دیجیتال فراهم شده است.

عضو هیأت علمی پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم اضافه کرد: آسیب پذیری بیشتر سالمندان نسبت به این بیماری و مشکلات متعددی که بیماری کووید ۱۹ برای سالمندان ایجاد کرده، بسیاری از جنبه‌های مختلف زندگی این افراد را مانند ارتباطات اجتماعی، مراقبت‌های مورد نیاز، آسیب‌های روحی شدید ناشی از جداسازی اجتماعی و بیماری‌های مزمن شایع در سالمندی را در بر می‌گیرد، دست اندرکاران سلامت سالمندان را بر این داشته است که در نگاه خود به حیطه‌های مختلف سلامت سالمندان تجدید نظر کنند.

وی افزود: به عبارت دیگر، علی‌رغم آنکه فقط ۱۰ درصد جامعه را سالمندان تشکیل می‌دهند، اما بی‌توجهی به سلامت و مشکلات این گروه می‌تواند به شدت حتی تمام جامعه را متأثر کند و به نظر می‌رسد که در بسیاری از حیطه‌ها نیازمند نگاه مبتنی بر شواهد جدید هستیم.

شریفی تاکید کرد: معیشت و مراقبت سالمندان نیازمند طراحی و اجرای یک نظام منسجم است که طیف وسیعی از خدمات به سالمندان از سالمند سالم ساکن جامعه تا مراقبت‌های پایان عمر را دربر بگیرد.

وی توجه به بیمه خدمات سالمندی و تحت پوشش قرار گرفتن تمام زنجیره خدمات سالمندی را از موضوعات اولویت‌دار در حوزه سلامت سالمندان خواند. 

معاون پژوهشی مرکز تحقیقات سلامت سالمندان بازبینی سن بازنشستگی را با توجه به افزایش امید به زندگی در کشور در جهت رسیدن به سالمندی فعال در جامعه درخور توجه خواند.

وی توجه ویژه به افزایش نقش سالمندان در جامعه و استفاده از توان آنها با مد نظر قرار دادن محدودیت‌های سالمندی و همچنین توجه به خدمات پیشگیری به خصوص پیشگیری از بیماری‌های واگیر در سالمندان کشور را حائز اهمیت تلقی کرد.

کد خبر 629671 برچسب‌ها سالمندان جمعیت سالمندی

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: سالمندان جمعیت سالمندی سلامت سالمندان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۲۵۲۷۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۷۰۰ زنجانی از نذر سلامت هلال احمر خدمات درمانی رایگان دریافت کردند

حکمت الله هاشمی مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان زنجان گفت: جمعیت هلال احمر استان زنجان با مشارکت قرارگاه الکفیل، ۱۱۰ یونیت دندانپزشکی برای ارائه خدمات به مددجویان کمیته امداد و بهزیستی در مجموعه ۶ هزار نفری ورزشگاه انقلاب زنجان مستقر کرده است.

وی خاطرنشان کرد: ۳۱۰ دندانپزشک و دستیار دندانپزشک در ارائه این خدمات همکاری و مشارکت دارند که از این تعداد ۲۴۰ نفر از داوطلبان جمعیت هلال احمر وظیفه خدمت رسانی به مراجعه کنندگان را برعهده دارند.

مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان زنجان با تاکید بر اینکه یک هزار فریم عینک برای مددجویان کمیته امداد حضرت امام خمینی (ره) و بهزیستی تامین شده است، گفت: این فریم‌ها پس از انجام معاینات مورد نیاز به بیماران نیازمند تحویل داده می‌شود.

مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان زنجان گفت: بیمارستان درمان و توانبخشی در کنار خدمات دندانپزشکی راه اندازی شده که خدمات ویزیت و ارائه داروی رایگان انجام می‌شود.
هاشمی تاکید کرد: تا ۱۵ اردیبهشت ماه پزشکان عمومی، متخصص کودکان، متخصص عفونی اطفال، زنان و زایمان، تغذیه، داخلی، کلیه، ریه کودکان و چشم قرنیه در این بیمارستان بیماران نیازمند را معاینه می‌کنند.

وی خاطرنشان کرد: نوزادان و کودکان تحت پوشش سازمان بهزیستی و کمیته امداد به لحاظ سلامت حرکتی و جسمی معاینه خواهند شد.

مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان زنجان، این معاینات را صافی کف پا، پای پرانتزی و گودی کمر برشمرد و گفت: در صورت تشخیص پزشک برای درمان در صورت داشتن مشکل، این کودکان و نوزادان جهت درمان به مراکز درمان و توانبخشی هلال احمر استان ارجاع داده می‌شوند.

هاشمی افزود: پنج مشاور داوطلب برای ارائه خدمات رایگان نیز در حال ارائه خدمات مورد نیاز هستند.

وی ادامه داد: ارائه آموزش‌های رایگان کمک‌های اولیه توسط مربیان هلال احمر از دیگر خدمات در حال انجام هلال احمر است.

ارائه خدمات درمانی با همکاری قرارگاه جهادی الکفیل از ۱۲ اردیبهشت آغاز شده است و تا ۱۵ اردبیهشت ماه ادامه خواهد داشت.

باشگاه خبرنگاران جوان زنجان زنجان

دیگر خبرها

  • ضرورت آماده سازی زیرساخت‌های فرزندآوری در کشور
  • راه کار‌های اساسی در زمینه حفظ سلامت دهان و دندان در جامعه/ برنامه وزارت بهداشت برای سلامت دندان چیست؟
  • همکاری ۲۰۰داوطلب هلال احمر زنجان در نذر سلامت
  • تولید بیماری‌های احتمالی برای نسل آینده؛ حاصل بی‌توجهی به مامایی
  • حاکمیت نگاه ویژه‌ای در تأمین نیاز‌های حرفه‌ای ماماها داشته باشد
  • ۶ چالش مامایی در قانون جوانی جمعیت
  • ۶ چالش مامایی در قانون جوانی جمعیت/ اصلاح پرداخت تعرفه زایمان
  • تشکیل کمپین آموزشی و مراقبتی‌های بهداشتی سالمندان در آبادان
  • ۷۰۰ زنجانی از نذر سلامت هلال‌احمر خدمات درمانی رایگان دریافت کردند 
  • ۷۰۰ زنجانی از نذر سلامت هلال احمر خدمات درمانی رایگان دریافت کردند